Tel: 06-13726280     Mail: info@naoberzorgswolgen.nl 

Ik bin d’r vur ow,

                           ziede geej d’r vur meej.

20190207 112127

Nederland vergrijst. Dat betekent dat het aandeel ouderen in de samenleving steeds groter wordt. Met de huidige manier waarop we de zorg hebben geregeld, wordt dit op termijn onbetaalbaar. Daarom ontstaan er steeds meer inwonerinitiatieven om mensen in de directe omgeving een handje helpen: naoberzorg. Bijvoorbeeld door een dorpsgenoot die niet mobiel is naar een dokter, ziekenhuis of therapeut te brengen. Of door iemand te helpen met klusjes in en rond het huis.

Naoberzorg Swolgen is een inwonerinitiatief met als doel de krachten en talenten van inwoners in te zetten om dorpsgenoten een steun in de rug te geven.

Op die manier stimuleren we de zelfredzaamheid van inwoners en zorgen we voor elkaar in onze gemeenschap. Daardoor kunnen mensen langer op zichzelf wonen en hebben ze minder of pas later de (kostbare) professionele hulp nodig van zorgorganisaties. Er ontstaat tijd en aandacht voor dorpsgenoten, jong en oud, om er voor elkaar te zijn. “Ik zie dur vur ow” is een treffend gezegde, en: “Daor gaon we vur”

U gaat er toch ook voor? Want wanneer je klaarstaat voor een ander, dan staat iemand anders ook klaar voor jou. Iedereen is belangrijk. Samen bouwen we aan een leefbare en gezonde gemeenschap. Met een luisterend oor voor elkaar en waar we van elkaar kunnen leren.

Bovenaan deze pagina ziet u twee knoppen. Door daar op te drukken komt u op de pagina's waar u uw hulpvraag of vrijwilligers-aanbod kunt invullen en versturen.

Samen wordt het leven mooier, voor iedereen.