Tel: 06-13726280     Mail: info@naoberzorgswolgen.nl 

Ik bin d’r vur ow,

                           ziede geej d’r vur meej.

Bij de NaoberzorgPunten in Swolgen, Tienray en Meerlo krijgen we regelmatig de vraag of we vrijwilligers hebben die thuis bij mensen met dementie ondersteuning willen bieden. Het omgaan met iemand die door dementie getroffen is, vraagt naast een positieve instelling ook specifieke kennis en vaardigheden.

Daarom is er een programma ontwikkeld om dementievrijwilligers te scholen en te ondersteunen, zodat ze beter weten wat belangrijk is in de omgang met mensen met dementie. Een opgeleide dementievrijwilliger komt bij de persoon met dementie thuis en biedt ondersteuning, aanwezigheidshulp, onderneemt activiteiten en is het luisterend oor voor de mantelzorger. Mantelzorgers kunnen zo even genieten van een vrije middag of avond. Hun partner of ouder met dementie is dan in goede handen. In samenwerking met Hulp bij Dementie, Proteion Welzijn en een dementievrijwilligster organiseren we een Informatie bijeenkomst over Dementievrijwilligers.


Inhoud:

Informatieavond over ‘wat houdt het in om dementievrijwilliger te zijn en hoe kun je dat worden’


Doel:

We willen er samen voor zorgen dat onze dorpsgenoten met dementie en hun mantelzorgers ondersteuning kunnen krijgen van een dementievrijwilliger. Zo zorgen we ervoor dat onze dorpen dementievriendelijk(er) worden!


Wanneer:

3 september 2018 van 19:30 – 21:00 uur
Waar:

Dienstencentrum Zonnehof, Zonnehof 45 in Tienray
Voor wie:

Mensen die belangstelling hebben om, na het volgen van een training, als dementievrijwilliger ingezet te kunnen worden


Programma:

Korte uitleg over ontstaan en doel van deze bijeenkomst
Informatie over het Programma Hulp bij Dementie
Informatie over het scholings- en ondersteuningsprogramma door Proteion Welzijn en een dementievrijwilligster


Wilt u vrijblijvend deelnemen aan deze informatieve avond, geef u dan vóór 27 augustus op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-28862784